Kilencvenkilenc. De mi jön ezután?

Posted: október 18, 2010 by ameliesmooth in mindennapok
Címkék: , , , , , ,

Kilencvenkilencedik bejegyzésünkben kivételesen nem fogunk sem gödrös utcákról, sem szatmári megasztárokról regélni. Mint ahogyan azt már többször jelezték felénk a T. Olvasók, elmehetünk a picsába a Szatmárt “nem a legszebb fényében” feltüntető attitűdünkkel meg az idióta montázsainkkal. Éppen ezért, legyen a kilencvenkilencedik poszt a nagyközönség igényei szerinti, más stílusban.

Kilencvenkilenc után a naplóíró fiatalok
Hétfőn délután ünnepélyes keretek között, a helyi és országos sajtó figyelmétől távol, a világhálón naplót vezető erdélyi magyar fiatalok tartottak négyszemélyes közönségtalálkozót, amelyen számos érdeklődésre számot tartó problémát is áttekintettek. A színvonalas, zártkörű rendezvényen a helyi tisztségviselők, a történelmi egyházak és a kormány részéről objektív okok miatt egy képviselő sem jelent meg, megtisztelte viszont jelenlétével a rendezvényt a BALFASZ (Blokkban Alkotó és Lakó Fészbúkerek Anonim Szövetsége) szatmári elnöke, Fery_iPhone. Beszédében kifejtette, hogy a nemzeti öntudat, a megmaradás, és a digitális autonómia egyik fontos eszköze a szociális média meg a farmville-es szomszédkodás. A közönségtalálkozón résztvevők közül többen örömüket fejezték ki atekintetben, hogy az információs szupersztráda felhasználásában a naplóíró fiatalok továbbra is a lokálpatriotizmust és a szabad véleménnyilvánítást tartják majd szem előtt.

Botrány a közönségtalálkozón: elmaradt a raszta taxis öngyulladása!
Ez a nap is úgy kezdődött Laca, a szatmári személyszállító életében, mint a többi. Amikor megállt a kolléganője, Cicalááány rózsaszín butikja előtt, még nem tudta, hogy a tervezett közönségtalálkozó pár óra múlva szinte botrányba fullad. Laca göndör fürtjeit több éve, a jamaikai kultúra iránti tiszteletből tupírozza, és akkor még nem is sejtette, hogy a későbbiekben ez mekkora tragédiát okozhat majd az internetes naplójának négyszemélyes közönségtalálkozóján. A helyi autóalkatrészgyár minőségellenőre, Amélie romantikus alkat, szeret órákig sétálgatni a napsütésben a tűzoltótorony tövében körbekörbe. De a kollégája frizurájának spontán lángrafakadása még őt is meglepte volna, ha megtörtént volna. A szinte botránybafulladt közönségtalálkozó szenzációs hátteréről hamarosan újabb részleteket közlünk!

3. “énblogger” stílus

“Snoblesse oblige – quatre vingt dix neuf”

Felkeltem. Az élet továbbra is szar. Sztrájkolnak a fináncok, bár Kunderában vagy nem is tudom, talán a múltkori Umberto Ecóban olvastam hogy a lét elviselhetetlen könnyűsége csak a lé elviselhető minőségétől függ. Szerintem amúgy az emberi lélek szépsége a magány és a lelki monofázis egyértelmű szorzata. Amúgy még azt is olvastam az éjszaka, hogy önmagunk megismerése csak a nemtomminek meg a feladás megismerésének a gyöke? Magamra borítottam a kávét, levittem a szemetet. Majd felöltöztem és indultam a könyvtárba. Egy furcsa kinézetű taxis méregeti combjaimat. Gyökér férfiak. Reggae zene szól a taxiban, én utálom az ilyen divatzenét, meg a tévét, meg szorongok ha az etiópokra gondolok, ezért gyorsan kiszálltam“.

———————————————————————————————–

Na, ennyit mareggelre a stílusgyakorlatokból. Most elmegyünk pár nap szabadságra, Laca kapott egy szuper fuvart a Cséféré-Bayern meccsre, mi csajok pedig csak simán kipihenjük az előző kilencvenkilenc szpot fáradalmait, meg ki kell találjunk valami ütőset a századikra. Pár nap és jövünk. A maesti Morgen filmvetítésre azért menjetek el!

Hozzászólások
 1. Tempetőfi szerint:

  1. első
  2. I lájk You! Ríszpekt! MegaLOL! Thx!
  3. Tele van a t*k*m azzal, hogy mindenféle tótawébe oltott vidéki tahó jópofizik, de ezt azért simán benyeltem.
  4. mondtam én h nagyon szimpik vagytok:))))
  5. “Ne hidd, hogy csúnya a világ, s az emberek rosszak. Az emberek jók. A rosszaság nem egyéb, mint valami furcsa betegség, mely ragályos és időnként visszatér. Akár a pestis vagy a nátha. S olyankor elcsúfítja a világot maga körül.” Wass Albert Szebb jövőt!

 2. B.Karesz szerint:

  ilyen gyorsan eltelt ez a pár hónap?
  gratulálok srácok (meg csajok), nagyon ügyesek vagytok.

 3. greti szerint:

  Szerintem az “év bloggere” díjat is megkaphattátok volna. Jó pihenést 🙂

 4. napsugar szerint:

  Boldog kilencvenkilencediket! A szabadság jól megérdemelt, de ennek ellenére már most hiányoztok (majd visszaolvasom az össze eddigit amíg visszatértek)! Egyébként hogyha valakinek nem tetszik a realitás..nemtom miért olvas benneteket. Mindig van választási lehetőség :)).

 5. zangyalka szerint:

  Aki nem bírja a realitást ne nézzen tükörbe!
  Elhiszem, hogy sokkal kényelmesebb úgy tenni mintha műanyag Barbie világban élnénk ahol minden rózsaszin… csak ne feledjük, hogy a műanyag környezetkárosító… azaz nem bomlik le tehát mindig ugyan és ezáltal k–ra unalmas. Az életnek színe és szaga van… még ha néha büdös is.
  Csak igy tovább puják!

 6. reccsman szerint:

  a 3. nagyon jó, teljesen rátapintottatok a lényegre! hajrá, srácok!

 7. Semleges szerint:

  ugyesek vagytok…

 8. Rekettye szerint:

  A Morgen fasza vot! Ja, meg a poszt is.

 9. nita szerint:

  Nagyon jó lett ez a cikk is! Jó pihenést nektek! 🙂

 10. gonzo szerint:

  Türelmetlenül várom az új bejegyzéseket.
  De a pihenést is megérdemlitek.

  🙂

 11. D'Artagnan szerint:

  Srácok, most már ideje lenne írni is valamit!
  Látom már van új domainetek is, azért dolgozgattok a háttérben.

 12. Cicalaaany szerint:

  D’Artagnan kicsi türelem :))