Holnapi hírek: A Visszahozott Szikék Napja

Posted: október 15, 2010 by cicalaaany in holnapi hirek
Címke: , ,

Az egészségügy megsérült. Az állapota kritikus. A szíve most dobbanja az utolsókat. Az orvosok összefacsarodott szívvel nézik, hogy az, amire felesküdtek, most a kezeik között hal meg.

Földalatti mozgalom indult, amelynek több Szatmárnémetiben elismertnek számító szakorvos a vezetője. Ismertetőjelük, hogy éjjel találkoznak, mert ha kitutódna, hogy mire készülnek, akkor meglehet, hogy társaik agyonvernék őket.

„Nagyon kétségbe estek, mert tudják, hogy ők is hibásak abban, hogy az egészségügy az utolsókat rúgja. Úgy döntöttek, hogy mindent megtesznek” – árulta el az egyik orvos dinasztia falusi bejárónője, majd lehalkított hangon hozzátette, hogy ő már egy hete végzi az ezzel kapcsolatos munkát, de erről nem akart többet elárulni.

Mi azonban megtudtuk, hogy megindították az akciót, amely során mindenki visszaviszi a kórházból kölcsönvett eszközöket. Várhatóan december közepén jön el a Visszahozott Szikék Napja.

„Akinél már használhatatlan eszköz van, az újat kell vegyen. De ennél is többet tesznek” – árulta el egy neve elhallgatását kérő döbbent páciens – „Most számolják, hogy hány beteget kezeltek a kórház helyett munkaidőben a magánrendelőjükben. A betegektől elvett vizsgálati díjat egy e célra létrehozott számlára utalják”.

Ismereteink szerint a bankszámlát Svájcban nyitották meg, s bár ott nem árultak el túl sokat, a bankárok ijedt tekintete azt suttogta, hogy olyan összegre számítanak, amely még a nemzetközi valutapiacot és a tőzsdét is meg fogja ingatni.

Utó gondolat: Természetesen mi hiszünk még abban, hogy vannak tisztességes orvosok, akik saját pénzből gyógyszert vesznek ínség idején a betegnek, és túlórában ellátják azokat, akik még ott vannak a folyosón, de éppen ők kellene kivessék maguk közül a korcsosult orvos változatokat.

Holnapi hírünk apropója az, hogy jelentős beruházások várhatóak az egészségügyben, de a fogyóeszközök magáncélra való felhasználása és egyéb borítékügyek tekintetében még mindig a régi mentalitás az úr.

Reklámok
Hozzászólások
 1. akela szerint:

  Rendben, de mi lesz a tonnányi gyógyszerrel, kötszerekkel amiket a rozsdás szikék bérleti díjaként elvisznek a “cabinet particulárjukba”?

 2. Totó szerint:

  Apropó orvosok! Azt hiszem a Backdoor felkötheti a gatyáját, hiszen a “régi policlinica” szemészetén, remek hangulatú bár kissé füstös hely nyílt. A helyre akkor találtam rá amikor, kedves nagymamámat kísértem el, hogy felirassa a bogyóit. A folyosón körülbelül 30 percet álltunk amikor végre valaki megneszelte, hogy mi valamilyen konkrét céllal vagyunk ott és nem csak melegedni érkeztünk drága kis kórházunkba. Amint bementünk a vizsgálóba , megcsillant előttünk az igazi avantgard kocsmahangulat: szemcseppek, orvosi eszközök, hangulatos kis asztal, cigaretta és erős fekete. Az elém táruló látvány leginkább Degas , “Abszint” című képéhez hasonlított. (http://absinthe.msjekyll.com/album/photos/html/jpg_painting_absinthe_degas.htm)
  Az doktor úr és az aszisztense, az asztalt támasztva ültek és cigiztek, az aszisztensnőnek lagymatag mosoly volt az arcán…gondolom épp azelőtt sikerül egy kaikát fújnia. Miután észrevették, hogy mi is bent vagyunk , egy rövidke “Mit akarnak? mondat hagyta el a szájukat, egy határozott “na de gyorsan mondd mert nincs időnk” nézéssel egybekötve…..gondolom pókerparty volt készülőben. Mi nem is zavarkodtunk sokáig , igazán nem szerettük volna ha miattunk nem nyeri el valamelyik orvos kollegája sztetszkópját.A nagyit épp akkor huztam ki a rendelőből amikor doktor vegas fél kezében a cigivel próbálta megnézni, hogy mitől is van egy seb a nagyi szemén.
  A történet, valós alapokon nyugszik, aki nem hiszi járon utána 😛

 3. tomazska szerint:

  es meg hanyan es hanyan tudnank irni hasonlo cikkeket, hozzaszolasokat, hogy a vilag kiralyai, az orvosok, akiknek nem eleg megkoszonni, hogy hajlandoak megvizsgalni benneunket, de meg a boritekot is elvarjak, hisz vegul is ez a foglalkozasuk, ezenfelul legtobbszor le se szarjak a beteget, vagy felrekezelik, mert minek alaposan megvizsgalni, vagy epp atkuldenek egy masikhoz kollegajukhoz, hogy neki is boritekolj,aztan a folyoson meg is dogolhetsz az URGENTAN, aaaaaaa annyi mindent lehetne irni, hogy mar nem is tudom mit akartam az eljen….
  U.I : nagy nagy tisztelet a nagyon nagyon keves kivetelnek…

 4. Guguc szerint:

  Szerintem közvetlenül a “Visszahozott szikék napja” után a köznép megejthetné a “Hosszú kések éjszakáját”. Úgy érzem volna rá “igény”.