Holnapi hírek: tiltakoznak a fináncok unokái

Posted: október 14, 2010 by szatmárisrácok in holnapi hirek

Jelentős tömeg csatlakozott pénteken az országos szintű finánc-demonstrációhoz, viszont nem az érintett  alkalmazottak hanem azok rokonai vonultak az utcára, akik persze szintén a fináncoknál dolgoznak. A demonstráció fő üzenetét többször ütemesen skandálták: “amikor nagybátyám beintézett ide, ez egy álommunkahely volt, vissza nekünk a régi dicsőséget és sporokat” ez volt az egyik fő szószóló Alexandru Ciucu márkájú öltönyére varrva.

Amint azt a felháborodott rokonoktól megtudtuk, a pár évvel ezelőtti versenyvizsgákra csak azért költöztek be faluról, meg végezték el két év alatt a négyéves egyetemeket, hogy ők is olyan decens munkakörülmények között dolgozhassanak, mint a pártalapon bekerült rokonok.

Fináncológiai kutatók alapból két fajta pénzügyes tisztségviselőt különböztetnek meg, az egyik az ősfináncos, ezek általában ötven év körüli pocakos férfiak, boldog mosollyal az arcukon, fő szavajárásuk a “majd én elintézem” és a “van egy nagyon kedves unokaöcsém“. Ők már régebben benne vannak a rendszerben, minden emeleten van ismerősük, sőt minden valamirevaló intézményben, étteremben és persze a taxisok is egytől-egyig kinyitják nekik az ajtót.

A demonstráción szereplő, többségében 30-40es, ízlésesen öltözött hölgy viszont valószínüleg a második kasztba, a “megélhetési fináncos” vagy “rokonfinánc” kategóriába tartozik, az első kategóriából derivált tisztségviselő, aki még nem jutott oda a ranglétrán, hogy saját könyvelőcéget alapítson, viszont már órákat tud sétálni az épületben vagy kapálgatni a Farmville-en. Élőhelye nyolctól háromig a fináncok folyosója, egy nap alatt jelentős területet tud bejárni. Társadalmi megnyilvánulásai között gyakran szerepel a véletlenül kiejtett “elnézést, de én a fináncoknál dolgozom” és az “utálom már ezt a sok Givenchy parfümöt” kifejezések.

A rokonok demonstrációján természetesen nem esett szó sem az ellenőrzésekkor kapott spágákról, sem az apróbb figyelmességekről, sem arról, hogy a kereskedelmi szférában, mondjuk egy teljesítményalapú bérezési rendszerű vállalatnál többjüknek esélye sem lenne megmaradni.

A demonstráció végén egy halvány női hang a tömegből még azt is bekiabálta, hogy “akkor felmondunk és megyünk kasszásnőnek a magyarbótba” de a vétkes perszónát azon percben megkövezték.

———————————————————————————————–

Hírünk apropója az Infó cikke, amelynek végén jelentős igazságtartalmú kommentekbő mazsolázhatunk, továbbá az a meggyőződésünk, hogy ha hegyimentőnek mész, ne sírj ha hideg van.

Reklámok
Hozzászólások
 1. D'Artagnan szerint:

  Szerintem a legrövidebb és egyben az egyik eddigi legjobb írásotok!

 2. Rekettye szerint:

  Kar hogy Base mar nem indulhat megegyszer, mer’ mostman biztos raszavaznek! Az eggyik haver mondta eppen a Financok elott hogy amikor baj van mindig a janicsarok lazadnak fel eloszor. Hogy b……na oket Boc s…….e, mindeggyiket sorba! Aztan amikor vegzett veluk, johetnek a csavok a Palotabol, mer’ azok is sirnak hogy nem tudnak feretenni semmit a 20 millabol.

 3. Guguc szerint:

  Salarii dec(het)ente, salarii dec(het)ente!!!!

 4. Angéla szerint:

  Nagyon jó a cikk, csak igy tovbb!

 5. […] levonták a különböző ösztönzőiket és pótlékaikat VS okos állampolgárok és véleményvezérek, akik a tömeg számára tetszetős módon nyúlnak a kérdéshez, kiemelve a korrupciót, a […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s