NEM holnapi hír: A törpék felkelése – kulturális találkapont

Posted: szeptember 22, 2010 by cicalaaany in frankó, rendezvény
Címke: , ,

Akár holnapi hír is lehetne, de nem AZ. A svábok megelégelték azt, hogy egyre szegényedünk és a pöpecül összehozott kis vállalkozásaik sorra mennek tönkre. Mivel azonban a hatalom gyeplője nem az ő kezükben van, nem sokat tehetnek. Az ősi fegyverhez és egyben nyugtatóhoz, a humorhoz — ha mégoly groteszk is — fordultak. Szeptember 23-án a ékszerdobozka kis városkánkban, Szatmárnémetiben, a Gyuszi gödre néven elhíresült övezetben lesznek láthatóak a gipszből készült és narancs színű kerti törpék. Szám szerint harmincketten, szakítva azzal a mesék hét törpe vonulatával.
Ezek nem azt jelzik majd, hogy a narancs erő velünk van, hanem éppen azt, hogy ennek is köszönhető az, hogy Románia a mindennapos fennmaradásért való állandó küzdelem hadszíntere lett. Egy törpi minden nőért, egy a férfiakért, egy taxisokért (ugye Laca), egy megint másvalakiért, aki névtelenül, de veszettül igyekszik az áfatsunamiban partot érni.


De ami ennél is fontosabb: mi is arra buzdítunk mindenkit, hogy menjen el 11 és 18 óra között az információs pulthoz, kérjen egy törpés képeslapot, majd adja vagy küldje annak a személynek — anyós, idegesítő szomszéd, politikus —, aki kevéssé szimpatikus neki.
Na, ezek lesznek azok a törpék, amelyeket nem teszik majd ki az ablakba. S szerintem a postások bizonyos városrészekben egyszerűen fel fognak mondani, vagy veszélyességi pórlékot kérnek a többletsúly miatt.

Szeptember 24-én az akció átköltözik a Kulturális Találkozópontba, ahol a törpék mellett sok más svábság lesz jelen.

Ezúttal jeleznénk a szervezőknek, hogy a srácok ott lesznek, és tegyenek félre pár tucat képeslapot, mert mi már most tudjuk, hogy ki és hány törpés marha a mi értékrendünk szerint.

Reklámok
Hozzászólások
  1. Nagy Eszter szerint:

    Milyen törpék???? Egészen véletlenül voltam ma az újközpontban és nyoma sem volt semmiféle törpének….

  2. Nagy Eszter szerint:

    Hmmm…. fél 6kor már egészen biztosan nem voltak ott. 😦 Ezt nem lehetett volna nem észrevenni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s