Holnapi hírek: ingyenes utcai mosógépek

Posted: szeptember 9, 2010 by cicalaaany in holnapi hirek
Címke: , , , ,

Mivel nemigen akad olyan utca Szatmárnémetiben, amelynek tisztességesen meg lenne oldva a vízelvezetési rendszere, a városvezetés Esőáztatta Területek Nagyszerű Összkomfortjáért (ETNO) Hivatala újszerű ötlettel állt elő:

Mivel egyik céget sem lehet arra kényszeríteni, hogy hagyományos módon, azaz egyenletesen terítse le az aszfaltot, hogy esőzéskor ne álljon pocsolyákban rajta a víz, úgy döntöttek, hogy az autósok által nyakig telefröcskölt lakosokat kártalanítják” – árulta el a készülőfélben lévő nagyszabású terv hátterét egy polgármesteri hivatal környékén kolduló hajléktalan.

Ezzel együtt szeretnék az újfőtéren régóta csak hébe-hóba kihasználtsággal büszkélkedő Szakszervezetek Művelődési Házát is a köz érdekébe állítani.

A terv az, hogy a művelődési házba ipari mosógépeket szerelnek be, és ott a hivatal éppen unatkozó alkalmazottai — de hamarosan a a többi közintézményben dolgozó is csatlakozhat — ingyen és bérmentve kimossák a járókelők összepiszkolódott ruháit” – árulta el bevásárló körútja közben az egyik leendő mosónéni férjének anyósa.

“Hát persze hogy áll a víz az újonnan aszfaltozott utcákon, ezzel is kevesebb a talajvíz, ez a modern tehnológia lényege”-jelentette ki a téma egyik szakértője. Időközben felmerült az utcákra kihelyezett, napelemes mosógépek üzembehelyezésének lehetősége is, ennek módját a lenti ábrán láthatjuk.

Információink szerit már bekérték az árajánlatokat a legnevesebb mosógépgyártóktól és a vízlágyító tabletták hivatalos ukrán utángyártója is jelezte, hogy beszállna a bizniszbe.


[hírünk alapját az egész idei nyáron, eső után tapasztalt állapotok képezték, képeket ismét  a szatmár.ro-tól csoreltünk, ezúton is köszi]

Reklámok
Hozzászólások
 1. Attila szerint:

  Választások Ráksán azaz nyet kultúra

  Caragiale elbeszéléshez méltó jelenetek zajlottak tegnap a Ráksai kultúrház előtti térségen.A helység Újvárostól való leválásának következtében polgálmester válsztásokat írtak ki.A szociáldemokrata és demokrata párti de egyformán a pályinkagyártásról híres Betea klánnevet viselő jelöltek versengenek a falubírói székért.A szociáldemokraták 🙂 olyan regáti nagyágyújukat tervezték lehozni úgymint Ponta országos elnök avagy Mircea Pascu ex hadügyminisztert.
  A párt veres színeibe öltözött és a gyülésterem előtt gyülekező szoci drukkereket meglepte az ellentáborbeli helyi vezér Holdis és tsainak érkezése.A demokratapárti parlamenti képviselő képletesen bedugta a fejét az oroszlán szájába vagyis a szocik közé lépett amineka csatolt videjó (a rekettyésjék honlapján fenn van) tanusága szerint egy alapos balhé lett a vége.Nem kommentálom inkább nézzétek meg:

  A csatateret az alapojan bepájinkázott szocik tartották meg ,a balhé után a demokraták eloldalogtak.A szomorú valóság azonabn az ,hogy a nevető harmadikok ezesetben az Újvárosiak a kik megszabadultak a kolonc ráksaiaktól akik a közsség fejlődésének kerékkötői voltak mivel a közös költségekhez nemigen járultak hozzá nembeszélve más állandó jellegű balhéktól mint a ráksai fiatalság ? 🙂 garázdálkodásai stb.
  Az önálló Ráksa község majd megtanulhatja mi a közteher és az önállósodással járó nehézségek mivel a helység java nyugaton glancol és nemigen járul hozzá a falu kasszájához pünkösdi királyság lessz a bírói tistség.

 2. ERobi szerint:

  “Információink szerit már bekérték az árajánlatokat a legnevesebb mosógépgyártóktól…”

  … igen, ÉN kértem be ezeket az árajánlatokat, de ezeknek a mosógépgyártóknak nincs üzleti érzékük… Felajánlottak egy nagy “spágát”, de azt már nem tudják megoldani, hogy ezt a pénzt a gépeikben tisztára moshassam…

 3. Tass szerint:

  Nem tom a polgármester úr hogy van vele, de vannak napok, amikor Én nem szeretem a városomat. Lehet csak bal lábbal keltem, vagy nem pihentem ki magam, az idő is szar, az alacsony légnyomás miatt lüktet a fejem, és a kv nem akar hatni… Ilyenkor nem tudok nagyvonalúan átsiklani a nap mint nap tapasztalt prosztóságokon, nem tudom nem észrevenni a lepattantságot, a koszt, ami mindenütt ott van, és egy messziről ideszármazott ismerősőm mondata jut eszembe: “bazeg annyit szidjátok ezt a várost, ha ennyire nem tetszik, m-afasznak nem költöztök el?” Tényleg, miért is? Miért vagyok még mindig itt, mikor már egyetemről hazakerülve láttam, hogy ez a város nem olyan, mint amiben felnőttem, mint amit hat évnyi távollét alatt magamban őriztem? Kosz, szemét, trehányság, káosz, nemtörődömség, udvariatlan emberek, kicsinyes, durván korrupt és provinciális politika: Szatmár Románia ikonja, mintha minden negatívum ide koncentrálódna, amit erről az országról gondolnak. Közben meg már nem is nyugatra, de elég keletebbre menni körülnézni, hogy lásd másképp is lehet. Hasonló településeken, ugyanilyen szar gazdasági körülmények között mégis működik valami: a felújított utakon nem áll a víz, nem gödrösek, nem hullámosak, a kanálsiok nem deviálnak 30 – 40 cm-nyit az aszfalt szintjéhez képest, a felfestett sávok értelmesek, tényleg megkönnyítik a haladást, nem pedig kaotikusak, mintha csak tréfás gyerekek idétlenkedtek volna a fehér festékkel, hogy egy kereszteződés után váratlanul a szembe sávba vezessenek. És a JÁRDÁK ASZFALTOZÁSÁNÁL IS HASZNÁLNAK ÚTHENGERT!!!!!! SŐT, az útjavítás után maradt törmeléket elhordják, nem basszák a zöldövezetre, hanem ott is elegyengetik a földet, ha kell termőtalajjal feltöltik, és szépen beültetik, mert hát az is az utca része, és akkor szép ha rendben van, nem?
  És az ilyen napokon nem tudok könnyedén átsiklani mindezen. Kilépek a házból és előttem az esős napok dilemmája: a kapu és az autóm közti 30 métert az úttesten a dudáló, őrjöngő autók közt tegyem meg, vagy menjek vissza gumicsizmáért, ugyanis a járda a ház sarkánál tragikus hirtelenséggel megszűnik. nem gödrös. NINCS. csak a helye van. Ja, ahol lakom, az még belvárosnak számít, a központ (régi csentru) 5 percre van. Sikerül odaosonnom a parkolóhelyhez, sztoikusan regisztrálom, hogy tegnap is kár volt mosóra költeni a pénzt, mert az agyonkínozott – csonkolt hársak szerencsétlen torzói még ilyen időben is ontják a mézharmatot, a por meg hát ráragad, mert az alapértelmezett (és nem az útfelújítások miatt, hanem a leparkolt, szétbarmolt “zöld”-övezetek, és az alapos takarítás hiánya miatt). Menet közben nézelődöm, van időm, a forgalom alig folyik (hiába Szatmáron a legtöbben nem azért ülnek autóba mert el akarnak jutni vhova, hanem mert szeretnek benne lenni). Álldogálunk, megyünk kicsit, álldogálunk. Egy terepjáró zúg el mellettünk dühös hörgéssel, duplazáróvonal nem akadály, a sorba meg csak beengedi valaki vhol, akkora nagy állat – és hát ha itt élsz lépten nyomon az agyadba ég: az erősebb kutya baszik! A taxis kidobja előttem a csikket, rádudálok. Nem érti. Mutatom. Nem érti. Mutatom megint. Visszamutat. Na jó, hagyjuk, most ezért nem fogok verekedni.
  Végre kikerülök a dugóból, lehet haladni. Vadi új aszfalt, a mögöttem jövő BMW-snek is tetszik, nagyon szeretné kipróbálni, kevés neki a hatvan, nyomul, tolakszik mögöttem, biztos nem tudja, hogy az utca végéből hiányzik három méter aszfalt, talán mert a környező két új 2+manzárd ház előtt meg friss aszfalt van a járdán. Szar ügy, ha elszámítod magad, és naponta szükséged van az autóra…
  Leparkolok. Kerülgetem, az autókat. A járdán. Hm, múlt hónapban lebilincseltek járdán parkolásért, egy mellélutcában. Akkor úgy gondoltam jogos, én is utálom, ha elfoglalják a járdát, bár ott a kutya se járt. Mindegy. Most kicsit fáj. Mert a törvényszék előtt soha nem látok kerékbilincset, pedig gyakran csak oldalazva lehet a járdán járni. És itt is. A zöldövezet vhol a az autók alatt lehet. Onnan tudom, hogy mikor későig maradok bent, szoktam látni. Van ahol még néhány szál fű is nő.
  Meló előtt beugrom a közeli boltba. A néni rázza fejét, hogy nincs aprója. Mondom szerezzen. felháborodva megemeli magát és átsétál az újságárushoz. Hogy a három bani visszajáró elúszik, már nem is csodálkozom. Bár nem értem, hogy pl. Kváron hogyan tudnak visszaadni még egy banit is? Ott más a pénz? Mert az nagyváros? Ezen múlik? Hát akkor hozzunk még be néhány tizezer vasányt, legyen már nekünk is nagyvárosunk, ahol rend van, a közterületeken rendes munkát végeznek és nem kell folyton pénzhiányra fogni minden trehányságot!
  na jó most fejezem be, kisírtam magam, bár felét se mondtam el annak, ami bánt. Délutánra kisüt majd a Nap, meglátjátok! Jó munkát mindenkinek!

 4. tomazska szerint:

  Tass! gratula! szorol szora igaz. ezt igy el lehet olvastatni mindenkivel, aki meg akarja ismerni ,,kicsiny” varosunkat…

 5. Boer Ádám szerint:

  Így van Tass, ahogy írod. Én is írtam ilyesmiket 2-3 éve a blogomra meg a Frissbe de csak azt kaptam, hogy áruló, oláh bérenc meg mániás idióta. Vannak régi haverek és osztálytársak akik azóta sem tárgyalnak velem… merthogy aszongya: bántottam a magyar polgármestert. Ja, hogy vótam olyan idióta, hogy valódi nevemmel írtam alá? Azt mikor írjátok meg srácok, hogy ebben a városban mindenki csak anonim mert komentálni? Ameddig nem meritek felvállalni nyilvánosan a véleményeteket, még csak halvány lila remény sincs változásra.

  • troll szerint:

   Ja, vóutál olyan “idióta”, hogy ki mertél mondani olyan dolgokat, amelyek természetesek lennének, ha nem lenne uralkodó tendencia az átlagszatmári, porosf*szú, melldöngetős, szemellemzős kisvárosi mentalitás a maga partiumi skizofréniájával, miszerint az a fontos, hogy magyar polgármester van, magyar ember van felelős pozíciókban, mert “csak a mi kutyánk kölke”. Kompetencia? Ugyan már… Magyar s*ggbe magyar lóf*szt, ez egyesek új himnusza, akik közül néhányan annyira mélymagyarok, hogy nem is értem, mé’ magyarok…

   • cicalaaany szerint:

    Nem vetted még észre, hogy itt csak azok a magyarok, akik pozícióban vannak? s azok közül is azok a legmagyarabbak, akik a legnagyobb magyar kutya előszobájában töltik azt az időt, amelyet a saját bársonyszékük körüli teendőkkel kellene. De nem baj, jól van az úgy 🙂
    Én nem leszek ilyen áron magyar… mélymagyar meg főleg nem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s